RSS

Dasa Nama

15 Mei

Dina lan Pasaran

Dasa nama ( jeneng liya ) tumrape sapta wara lan panca wara ( dina lan pasaranb )

Dina :

  1. Senin = soma
  2. Selasa = anggara
  3. Rabo = buda
  4. Kamis = respati
  5. Jum’at = tumpak
  6. Ahad = dite
Pasaran :

  1. Pahing = Jenar
  2. Pon = Palguna
  3. Wage = Cemengan
  4. Kliwon = Kasih
  5. Legi = Manis

Tuladha :

Kamis Pahing = Respati Jenar

Sabtu Wage = Tumpak Cemengan

Rasa, Warna lan Keblat

Rasa :

  1. Legi = Manis
  2. Kecut = Amia
  3. Pait = Tikta

Keblat :

  1. Lor = Utara
  2. Kidul = Daksina
  3. Wetan = Purwa
  4. Kulon = Pracima
Warna :

  1. Abang : Rekta
  2. Putih : Seta / Pinggul
  3. Kuning : Pita / Jenar
  4. Ijo : Wilis
  5. Ireng : Langking / Kresna
  6. Biru : Maya / Nila

DjawaDwipa

About these ads
 
3 Komentar

Ditulis oleh pada Mei 15, 2012 in Kawruh jawa

 

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 responses to “Dasa Nama

  1. Didik

    Maret 26, 2013 at 3:15 pm

    tumpak punika Sabtu mas Diman, Jumat punika Sukra. matur nuwun

     
  2. Sudiman Yoko

    Maret 10, 2013 at 12:33 pm

    wonten ing nginggil .. bab dino.. dinten setu.. kok mboten wonten… ingkang wonten senin, selasa, rabu, kamis, jum’at.. ahad…. wonten ing tulodho : sabtuwage = tumpak cemengan.. yen mboten klintu tumpak = jum’at

     
    • Ki Demang sodron

      Maret 12, 2013 at 10:24 am

      “” O..Inggih gan…radi wenten ingkang kirang … matur nuwun rembag saranipun….nuwun

       

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d blogger menyukai ini: