RSS

Wangsalan

Tuladha Basa Rinengga Kangge ing Wangsalan

Jenang gula, kowe aja lali

( jenang gula : gulali = lali )

Sekar aren, rawuhipun sampun dangu-dangu

( Sekar aren : dangu = dangu )

Njanur gunung, kadingaren

( Janur gunung : Aren = Kadingaren )

Mbalung klapa, geleme mung ethok – ethokan.

( Mbalung Klapa : Batok = Ethok – ethok )

Mbalung janur, Paring Usada nggonku nandhang wuyung

( Balung janur : Sada = usada )

Reca kayu, goleka kaweruh rahayu

( Reca kayu : Golekan = goleka )

Ngembang garut nggremeng ora karuwan
( kembang garut = gremeng = nggremeng )

Ngembang kacang, mbesengut ora kalegan.
( kembang kacang : besengut =  mbesengut )

Kembang jambu, kemaruk duw dolanan anyar.
( kembang jambu : karuk =  kemaruk )

Roning mlinjo, sampun sayah nyuwun ngaso.
( Roning mlinjo : so = ngaso ).

Klapa mudha, yen kalegan paringa apura.
( klapa mudha : degan = kalegan )

Kembang gembili seneng-seneng oleh rejeki.
( kembang gembili : seneng = seneng-seneng )

Witing klapa jawata ing ngarcapada. Salugune wong mudha gelem rekasa.
( witing klapa : glugu = salugune )

Mamet tirta, tirta jawah jro katiga, suka lila lebur luluh labuh praja

( memet tirta : Ngangsu, tirta jawah jro katiga = labuh )

Mbok aja nglemah bengkah

( Nglemah bengkah : tela = nyela-nyela )

Gayung sumur, aja kemba aja mundhu

( Gayung sumur : Timba = Kemba )

Pindhang lulang, kacek apa aku karo kowe

( Pindhang lulang : Krecek = Kacek )

Nggodong garing, esuk – esuk kok wis nglaras

( godong garing : Klaras = nglaras )

Mbalung geni, mbak menawa aku bisa teka

( Balung geni : Mawa = Menawa )

Balung pakel, aja seneng alok-alok

( Balung pakel : Pelok = alok – alok )

Bayem arda, dhasar anteng kang adi luhung

( Bayem arda : Lanteng = anteng )

Kuku gantung, sawangan kang adi luhung

( Kukus gantung : sawang =  sawangan )

Durna putra, ngudiya basa utama

( Durna putra : aswatan = ngudiya )

Bibis tasik, tasik manda winor tirta. Maju mundur tangeh marem kang pinanggya

( bibis tasik : undur – undur )

( Tasik manda winor tirta : Parem )

Tapas aren, aren arab wijilira tindak tanduk, nora ninggal tata krama

( Tapas aren : duk )

( Aren arab wijilira : Kurma )

Kancing gelung munggweng dadha, titenana!

( Kancing gelung : Peniti = Titenana )

Yen ora nesu, geneyo kowe kok mentil kacang, mrengut terus.

( mentil kacang : sungut = mrengut )

Mung pingin nggentha dara

( nggentha dara : sawangan = nyawang )

Kahananmu saiki, jan..mandan rawa

( Mandan rawa : wlingi = mangklingi )

Cipta arda, ardaning tyas mring sasama, tyas susila nor raga ambek jatmika

( Cipta arda : nepsu, ardhaning tyas mring sasama = ambek )

DjawaDwipa

 

7 responses to “Wangsalan

  1. febri

    September 4, 2013 at 8:07 am

    ijin copas buat tugas b jawa wangsalan yg nyruh buguru..
    matur suwun

     
  2. Hajar Agus Mulyadi

    Mei 30, 2013 at 4:25 pm

    Keren

     
  3. Queen

    Februari 8, 2013 at 12:49 pm

    Follow aja >> >> @Smart_Queen2804
    Follow aja >> >> @Lovers5A

     
  4. Queen

    Februari 8, 2013 at 12:47 pm

    Klau ada mbalung asem, dimohon HUB: 085229235658, jika ada pemberithuan lebih lanjut. Terima kasih.

     
  5. Queen

    Februari 8, 2013 at 12:45 pm

    Kalau mbalung asem ada gak ya? Dimohon HUB: 085229235658, jika ada berita lebih lanjut. Terima kasih.

     
  6. lilik th

    Desember 28, 2012 at 9:17 am

    matur suwun dipin kembangaken malih nggih

     
  7. zahra fadhila

    September 27, 2012 at 11:57 am

    makasi

     

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d blogger menyukai ini: