RSS

Chandrane Manungsa

14 Mei
  1. Alise : nanggal sapisan
  2. Astane : nggandewa gadhing
  3. Athi-athine : ngudhup turi
  4. Awake : ramping
  5. Bangkekane : nawon kemit
  6. Bathuke : nyela cendhane
  7. Bokonge : manjang ngilang
  8. Brengose : nglaler menclok, nguler keket
  9. Cahyane : ngalentrih, sumunu, sumunar
  10. Dedege : ngringin sungsang
  11. Drijine : mucuk ri
  12. Eseme : pahit madu, kaya madu, pinastika
  13. Godheke : simbar rumembun
  14. Gulune : ngolan-olan, ngelung gadung
  15. Idepe : tumenga ing tawang
  16. Irunge : mbangir, kencana pinantar, ngudup mlati
  17. Jangkahe : njalak njrinjing
  18. Jempolane : ngendas ula
  19. Kempole : ngembang pudhak, nyikil/nyutang walang
  20. Lakune : mager timun, macan luwe
  21. Lambehane : mblarak sempal, merak kasimpir, nyigar jambe
  22. Lambene : nggula satemplik, manggis karengat
  23. Lengene : nggandhewa pinentang
  24. Mripate : ndamar kanginan, blalak-blalak, bawang sabungkul
  25. Netrane : liyep alindri
  26. Pakulitane : ireng manis, ngulit langsep
  27. Pamulune : prada binabar, ambengle kiris
  28. Pawakane : ramping, gagah pidegsa
  29. Pipine : duren sajuring
  30. Polatane : ruruh jatmika
  31. Praene : sumunar
  32. Pundhake : nraju mas
  33. Pupune : mukang gangsir
  34. Rambute : ngembang bakung, ngandan-andan
  35. Sinome : mbibis mabur, micis wuncar
  36. Slirane : sedhet singset
  37. Solahe : merak ati
  38. Susune : nyengkir gading
  39. Swarane : ngombak banyu
  40. Tangane : nggendewa pinentang
  41. Tungkake : bunder lir jinangka
  42. Untune : miji timun, ngelar kombang
  43. Ulate : sumeh / sumunar
  44. Wange : nyangkal putung, ngungkal gerang
  45. Watake : andhap asor
  46. Wentise : ndamen meteng, mukang gangsir

DjawaDwipa

 
2 Komentar

Ditulis oleh pada Mei 14, 2012 in Kawruh jawa

 

Tag: , , , , , , , ,

2 responses to “Chandrane Manungsa

  1. nuraita

    September 7, 2014 at 5:59 am

    Tangane nggendewo pinentang ya seperti tanganku itu

     
  2. sholihan arif

    Januari 26, 2013 at 12:00 am

    matur nuwun.
    Hambok bilih wontwn rakitan jangkep pahargian temanten.. saget dipun share … nuwun

     

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: