RSS

Parikan

Tuladha Basa rinengga ingkang rinacik ing parikan

ngadeg jejeg nyungggi klapa

ora kaya ewuhe nyunggi duren

ora bisa ngadeg bukane apa-apa

ning merga lemes saking olehe keluwen

Tuku gabah ning Semarang

Gabah garing sekepelan

Ra Masalah wedhok lanang

Sing penting duwe bolongan

Nyolong waja tekan balongan

olehe ngedol adoh tekan SUMUT

Bolongan aja sembarang bolongan

bolongan kudu sing iso ngemut

mangan bakwan anget-anget

dipangan karo lombok abang

awan-awan kok adus kringet

luwih penak yen di dusi kembang

Nang medan ana terminal Amplas

yen udan kebanjiran nggo susuh kodok

lha mosok ora nduwe ide babar blas

apa ide kuwi di monopoli kaum ortodoks

saben dina sangu rantangan

isine rantang katon methuthuk

Aku pancen bubar mangan

ning ora mangan gethuk

Saka balongan nganti tekan sumut

mung saderma golek kuthuk

Bolongan apa tah sing isa ngemut

ya kuwi sing di arani tutuk

Esuk Nyuling Sore Nyuling,

Sulinge Arek Surabaya

Esuk eling Sore eling,

Sing dieling ra rumangsa

Ali-ali ilang matane,
Gantenana matane akik,
Aja lali karo wong tuwane,
Ngailingana ri kalane sih cilik.

Aja nggulani lopis sak-iris,
Gulanana abang ijone,
Aja mbelani arek ireng manis,
Belanana anak bojone.

Sapu tangan pesagi papat,
dak umbah lawan dak sikat,
Ayo kanca dak jak mupakat,
Yen berjuang ja edan pangkat.

Blarak sempal kelapa tuwa,
tiba neng lemahy dadi sada,
Anak nakal aja diuja,
Bisa nyamah asmane wong tuw

Tawon madu nak, ngisep sekar

Dadi guru nak, kudu sabar

Kutha Kendal, kaliwungu

Ajar kenal karo aku

Jambu apa jeruk

Aku melu apa entuk

Rujak cengkir, pantes di wadhahi cangkir

Mlipir-mlipir, polahe wong arep ngesir

Manuk emprit nggawa kawat ing wit waru

Dadi murid, kudu hormat marang guru

Angkutan umum dadi becax

Mbiyen premium saiki pertamax

Jare Durno, bojone jaran

Dede kulo, anakke setan

Awan-awan mangan gethuk

Bubar mangan kok ngantuk

Ono Teklek kejegur kalen…

Tinimbang nggolek mendingan balen…

Bude teko nggowo bolu…

Ngakune joko anake telu

Mangan jadah, enteke telu

Najan simbah, adhi kelasmu

Siji loro telu papat lima enem pitu wolu

Biji loro tetep hebat angger kembang melu ngguyu

Siji loro telu astane sedheku

Mirengake simbah mu menawa di dangu

Kembang mlati kembang kenongo

Ojo ganti, mengko gelo

Dondong opo salak duku cilik cilik

Gendong opo mbecak mlaku timik timik

Ndelok Monas seko Tugu

Ben ra panas jejer aku

Wit Gedang Awoh Pakel

Omong Gampang Nglakoni Angel

Wit Pakel kesrempet bis kota

Najan angel tetep usaha

Nyangking Ember Kiwo-Tengen

Lungguh Jejer Tombo Kangen

Pithik walik mangan peyek

isih cilik betah melek

DjawaDwipa

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: