RSS

Pituduh

Basa rinengga

Tuladha kang isi / ngemu surasa pituduh sanyata

  •  Begja banget wong kang hanggedekake prihatin, awit iku kang bakal ngasakake katremtreman, nampani lelipur mareming ati.
  • Begja banget wong kang lembah manah sarta sareh ing budi, awit iku kang bakal nampani sakehing warisan kang nyukupi.
  • Begja banget wong kang nganti kaluwen sarta nganti ngorong, awit iku bakal ngrasakake panganan kang mirasa, sarta ngombe omben-omben kang seger nganti wareg.
  • Begja banget wong kang ambeg welasan, awit iku kang bakal oleh piwales becik, sarta mengku raja brana kang agung.
  • Begja banget wong kang resik pikire, awit iku kang bakal diedohi ing dosa, sarta sumurup marang Pangeran.
  • Begja banget wong kang dhemen ngrukunake ing pasulayan, awit iku kang bakal dadi pangungsen sarta oleh katresnan.
  • Begja banget wong kang kaoprak-oprak amarga lakune kang bener, awit iku bakal manggon ana ing kamulyan.
  • Begja banget wong kang diwada lan cinacat, awit iku kang bakal dadi pilihan sarta disuyudi ing wong akeh.
  • Begja banget wong kang di ala-ala, awit iku kang bakal luput saka ing rencana.
  • Sing diladeni ana ing donya iki sapa, dene ora kira-kira temen anggone nglakoni, ragane tansah dipleter-pleterake, saya suwe saya rusak mung manggung hanglakoni bae.

DjawaDwipa

 

3 responses to “Pituduh

  1. kirana

    Oktober 17, 2014 at 10:26 am

    ki, niki tembang srinarendra nggeh?

     
  2. angel

    September 7, 2014 at 1:43 pm

    itu artinya apa ya. mohon di share saya ada tugas

     
  3. rijwa

    Januari 4, 2013 at 11:05 am

    matur nuwun ki, andaranipun sae sanget

     

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: