RSS

Warno-warni

  • Asmaning dinte pancawara ( pasaran )
  1. Manis ( Legi )
  2. Jenar ( Pahing )
  3. Palguna ( Pon )
  4. Cemengan ( Wage )
  5. Kasih ( Kliwon )
  • Asmaning dinten saptawara
  1. Taditya ( Radite, Dite : Akad, Ngaad : Minggu : Sunday )
  2. Soma ( Senen : Senin : Monday )
  3. Anggara ( Slasa : Selasa : Tuesday )
  4. Buda ( Rebo : Rabu : Wednesday )
  5. Respati ( Kemis : Kamis : Thursday )
  6. Sukra ( Jemuwah : Jemungah : Jum’at : Friday )
  7. Tumpak ( Saneswara : Setu : Sabtu : Saturday )
  • Asmaning Wulan ( Sasi )
  1. Sura ( Muharram )
  2. Sapar ( Safar )
  3. Mulud ( Rabiul awal )
  4. Bakda Mulud ( Rabiul akhir )
  5. Jumadilawal
  6. Jumadilakhir
  7. Rejeb ( Rajab )
  8. Ruwah ( Sya’ban )
  9. Pasa ( Ramadhan )
  10. Sawal ( Syawal )
  11. Longkang ( Sela, apit : Dulkaidah : Dulkangidah : Zulkaidah )
  12. Besar ( Zulhijah )
  •  Asmaning tahun
  1. Alip
  2. Ehe
  3. Jimawal
  4. Je
  5. Dal
  6. Be
  7. Wawu
  8. Jimakhir
  •  Asmaning windu
  1. Adi
  2. Kunthara
  3. Sengsara
  4. Sancaya
  • Namaning wuku
  1. Wukir
  2. Kuranthil
  3. Tolu
  4. Gumbreg
  5. Warigalit
  6. Warigagung
  7. Julungwangi
  8. Sungsang
  9. Galungan
  10. Kuningan
  11. Langkir
  12. Mandhasiya
  13. Julungpujut
  14. Pahang
  15. Kuruwelut
  16. Marakeh
  17. Tambir
  18. Madhangkungan
  19. Maktal
  20. Wuye
  21. Manail
  22. Prangbabat
  23. Bala
  24. Wugu
  25. Wayang
  26. Kulawu
  27. Dukut
  28. Watugunung
  29. Sinta
  30. Landep

 

Sumber : ( Dr. Rama Sudi Yatmana . 2005 ), Kababar Anyar, Tuntunan Kagem Panatacara Tuwin pamedhar Sabda, Aneka ilmu Semarang.

DjawaDwipa

Perangan  Babagan :

Warno-warni, Pranata Mangsa,

 

One response to “Warno-warni

  1. Basuki Nugroho V

    Mei 27, 2015 at 8:43 am

    babagan asamaning wulan, ingi nginggil nami wulan meniko kados lair utawi ewah saksampunipun jawi islam, menapa wonten nami wulan ingkang langkung sepuh, utawi nami wulan saking basa sansekerta utawi jawi hindu.

     

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: